Peru - My Small Help - El Milagro Project

In 2011 heeft My Small Help Peru sponsors gevonden voor 16 kinderen die wonen in El Milagro, Trujillo. Met de financiële hulp van deze sponsors, hebben ze de 16 kinderen een kans op onderwijs gegeven en hun 6 moeders een beroepsopleiding. 
  

Toen My Small Help de kinderen vond in El Milagro gingen ze niet naar school en hun moeders (op één na alleenstaanden) waren niet in staat om het inschrijvingsgeld, de boeken, het uniform etc. van hun kinderen te betalen. De kinderen leefden in extreme armoede, in huizen zonder stromend water en veel van hen werkten met hun moeders op vuilnisbelten. My Small Help Trujillo verantwoordelijke Deisy Baltodano heeft de moeders bijgestaan bij het inschrijven van hun kinderen in het begin van het schooljaar in maart 2011. De kinderen zijn in 6 verschillende scholen in El Milagro en Trujillo ingeschreven, afhankelijk van hun persoonlijk behoeften. 
  
Deisy heeft tijdens dat schooljaar extra bijles geregeld voor alle kinderen van het El Milagro project om te verzekeren dat ze het jaar niet zouden moeten overdoen. 14 van de 16 kinderen waren geslaagd en mochten in maart 2012 naar een hoger schooljaar.

Eén van de kinderen, Marco, was niet in staat om naar school te gaan de eerste 6 maanden van het schooljaar omdat hij een ongeval had gehad. Zijn been was in brand gestoken door een ander kind. Dankzij My Small Help kon Marco naar het ziekenhuis gaan in Trujillo en kreeg hij een operatie in Lima.

De dokters hadden zijn moeder duidelijk gemaakt dat zijn been geïnfecteerd was en zonder de hulp van de organisatie had hij niet naar het ziekenhuis kunnen gaan en bijgevolg zijn been en zelfs zijn leven kunnen verliezen. Marco kan ondertussen terug lopen en gaat naar school samen met zijn tweelingzus. Hij was zelfs alsnog geslaagd voor het eerste schooljaar, ondanks dat hij 6 maanden had gemist omdat hij bijles had gekregen van Deisy van My Small Help.

Deisy heeft ook lessen gegeven aan 4 van de 6 moeders die analfabeet waren. Zij gaan allen nu vooruit met lezen, schrijven en rekenen.

In 2011 werkte My Small Help samen met de moeders van de kinderen om hun papierwerk in orde te krijgen. Op die manier heeft elk kind een geboortecertificaat, een identiteitskaart en een sociale zekerheidskaart voor gratis gezondheidszorg. Deze administratie ging verder in 2012.

My Small Help heeft de moeders opgeleid in het maken van notitieboeken, kleding en dozen. Alle 6 de moeders hebben deelgenomen aan de workshops en het geld dat ze verdienen via het werk dat ze doen voor My Small Help heeft ervoor gezorgd dat ze voortaan zelf het inschrijvingsgeld voor hun kinderen kunnen betalen.

https://www.facebook.com/ElMilagroProject