Puriy

Het was tijd om de volgende stap te nemen om levens te kunnen veranderen. Padma Perú in Lima heeft daarom beslist om een sociale onderneming op te starten, genaamd "Puriy". Puriy is Quechua (de traditionele taal) voor ‘pad’. Hiermee willen we het pad van vrouwen naar een betere toekomst symboliseren.

Vrouwen die slachtoffer zijn van geweld en/of leven in armoede vinden in dit bedrijf tewerkstelling. Dankzij het project verbetert de levenskwaliteit van deze vrouwen en hun kinderen. Het zelfvertrouwen stijgt, ze zijn in staat om hun gezin beter te onderhouden,…  Het project zorgt voor meer economische en emotionele stabiliteit.

We streven naar een brede ondersteuning voor onze vrouwen: zij krijgen niet enkel een inkomen, maar ook psychologische begeleiding, opvoedingsondersteuning,...

In het begin maakten de vrouwen alleen sleutelhangers maar er werkt gewerkt aan het perfectioneren van het hoofdproduct, namelijk babyschoentjes. Deze slofjes hebben een soepele zool en elastische sluiting waardoor ze goed blijven zitten. Door het zachte, soepele leer vormt het slofje zich perfect om het voetje van de baby en de suède zool zorgt ervoor dat het kindje niet wegglijdt. 

Puriy streeft naar een holistische aanpak. Bij Puriy ontvangen deze vrouwen niet alleen een eerlijk loon, maar ze worden ook aangemoedigd om hun psychologische therapien te blijven volgen en we steunen hen bij het opvoeden van hun kinderen. We helpen deze vrouwen door het voorzien van maandelijke workshops over persoonlijke ontwikkeling and we bieden hen een bibliotheekruimte ter beschikking zodat hun kinderen een veilige plaats hebben waar ze naartoe kunnen gaan na schooltijd, terwijl hun moeders nog aan het werken zijn.  

Villa El Salvador:Een workshop:

De sleutelhangers: